ชื่องานวิจัย ( Article Name)
16
EFFECT OF XANTHAN GUM AND PECTIN ON STABILIZATION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF MONASCUS-PIGMENT EXTRACT BEVERAGE
บทคัดย่อ ( Abstract )
This research aimed to study the effect of pectin and xanthan gum on the Monascus pigment turbidity, DPPH radical scavenging ability, pH and sensory evaluation of Monascus-pigment extract beverage (MPEB). The pectin and xanthan gum contents used in the beverage were 0.50 - 0.70 % w/v and 0.01 - 0.03 % w/v, respectively. The results showed that the addition of 0.60 % w/v of pectin in MPEB showed the highest values of the turbidity of Monascus pigment (OD660 = 2.59), DPPH radical scavenging ability (45.68%) and sensory evaluation (>8 of all attributes).
เอกสารวิจัย ( Paper )
ผู้เขียน ( Authors )
- ดร.อิทธิณัฐ ตันติวิทิตพงศ์
- ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.กิตติศาสตร์ กระบวน
- ดร.พุดกรอง พันธุ์อุโมง
- ดร.พรรัก เชาวนโยธิน
- ดร.มยุรา ทองช่วง
ข้อมูลการเผยแพร่ ( Journal Infomation )
ชื่อวารสารที่ตีพิมพ์
Journal FoodandEnvironmentSafety of the Suceava University
หน่วยงานเจ้าของวารสาร
UniversityPublishingHouse of Suceava
ลิงค์ฐานข้อมูลวารสารที่เผยแพร่
http://fens.usv.ro/index.php/FENS/article/view/728
ประเภทฐานข้อมูล
-
ประเมินบทความโดย
-
วันที่ได้รับการอนุมัติ
Jun 26, 2566
วันที่เผยแพร่
Jun 26, 2566
เผยแพร่ระดับ
ระดับนานาชาติ
เลขที่ ISBN / ISSN / DOI
-
ปีที่ - ฉบับที่ - หน้าที่
ปี 16 ฉบับที่ 3 หน้าที่ 192-198
แหล่งทุนงานวิจัย
เงินจากแหล่งทุนอื่น ๆ
วันที่อัพเดตข้อมูลล่าสุด
2023-06-26 06:54:35