ชื่องานวิจัย ( Article Name)
19
A COMBINATION OF FERMENTATION METHOD AND GERMINATED BROWN RICE (ORYZA SATIVA) TO ENHANCE ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ANGKAK
บทคัดย่อ ( Abstract )
This research aimed to enhance antioxidant activities of angkak by a combination of 2-step fermentation and germinated brown rice (Oryza sativa) (GBR). It was showed that an appropriate combined condition of germination time of brown rice and fermentation method of angkak was 48 hours and 2-step fermentation. The highest contents of reducing sugars used by M. purpureus were 99.43 % and the highest pigment intensity, monacolin K and GABA were 3,500.89 unit /g substrate, 99.75 and 154.19 mg/kg dry weight, respectively. Whereas, the lowest IC50 values of DPPH and ABTS were 0.07 and 0.06 mmol Trolox equivalent /mL, respectively. However, the citrinin contents of this product were 12.37 µg/kg dry weight, indicating not exceeded following the maximum allowance level in red fermented rice.
เอกสารวิจัย ( Paper )
ผู้เขียน ( Authors )
ข้อมูลการเผยแพร่ ( Journal Infomation )
ชื่อวารสารที่ตีพิมพ์
Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences
หน่วยงานเจ้าของวารสาร
he Faculty of Biotechnology and Food Sciences (Slovak University of Agriculture in Nitra)
ลิงค์ฐานข้อมูลวารสารที่เผยแพร่
https://www.jmbfs.org
ประเภทฐานข้อมูล
-
ประเมินบทความโดย
Peer reviewer
วันที่ได้รับการอนุมัติ
May 25, 2566
วันที่เผยแพร่
May 25, 2566
เผยแพร่ระดับ
ระดับนานาชาติ
เลขที่ ISBN / ISSN / DOI
-
ปีที่ - ฉบับที่ - หน้าที่
ปี 8 ฉบับที่ 6 หน้าที่ 1290-1293
แหล่งทุนงานวิจัย
เงินรายได้มหาวิทยาลัย
วันที่อัพเดตข้อมูลล่าสุด
2023-05-25 07:45:39