รายละเอียดการประชุมวิชาการ

  • วรรณิสา แก้วบ้านกรูด
  • Wannisa keawbankrud
  • สาขา วิทยาศาสตร์เพื่อสุขภาพและความงาม
  • 0926159152
  • wannisa.k@mail.rmutk.ac.th

ชื่องานวิจัย ( Article Name )

Development of facial gel from papaya peel extract as antioxidant activity

บทคัดย่อ ( Abstract )

The research aims to study the antioxidant activity of papaya peel (Carica Papaya L.) by maceration method with methanol and ethanol solvents (1:4). The yield percentage of crude extracts equal to 14.41 ± 3.30, 7.93 ± 3.33 g/ crude extract, respectively. An analysis of total phenolic content with Folin-Ciocalteu reagent assay showed that methanol extract was the greatest value equal to 36.93 ± 2.00 mg GAE/ g crude extract and total flavonoid content with aluminium chloride colorimetric assay showed that methanol extract was the greatest value equal to 13.94 ± 1.16 mg QE/ g crude extract. The results of antioxidant activity with DPPH radical scavenging activity, reporting results with IC50, found that methanol solvent extract was the most valuable equal to 67.87 ± 4.93 mg/ml. The development of gel products containing papaya peel crude extract found that Poly Gel was the best gelling agent in formation, clear gel texture and suitable concentration of crude extract 0.5%w/w was optimal performance. The result of test hydration after using product for 1 month found that the skin surface was increase moisturizing equal to 317 uS and decrease transepidermal water loss (TEWL) equal to 1.84 g/m2/h.

เเอกสารบทความวิจัย ( Paper )

คลิกเพื่อดาวโหลด

ผู้เขียน ( Authors )

  • วรรณิสา แก้วบ้านกรูด, กัญญ์วรา ยอดรัก, ปุณณ์ลภัส เจริญพิพัฒนกุล

วันที่อัพเดตข้อมูลล่าสุด

2023-06-16 06:38:03