ชื่องานวิจัย ( Article Name )
9
Antioxidant from marigold (Tagetes erecta L.) by ultrasonic assisted extraction and maceration in ethanol for preparation of essence product formulation.
บทคัดย่อ ( Abstract )
This research aimed to study the optimum conditions for extracting active substances from marigolds (Tagetes erecta L.) by comparing two extraction methods, ultrasonic-assisted extraction, and maceration. These extractions were performed in 60% ethanol using marigold flower weight to solvent volume ratios of 1:15 and 2:15. It was found that the extraction by ultrasonic technique at a ratio of 2:15 was the ideal condition. The results showed that the total flavonoid and total phenolic contents were 505.94 1.77 mg QE/g and 77.17 1.10 mg GAE/g extract, respectively. The DPPH free-radical scavenging activity of this extract showed an IC50 value of 39.23 ± 2.40. The preparation of base essence products and the formulations containing 1.00%, 1.25% and 1.50% of marigold extracts showed that all the formulations had a pH in the range of 5.19 - 5.93 and had good stability.
เเอกสารบทความวิจัย ( Paper )
ผู้เขียน ( Authors )
- Pranudda Pimsee* Nattharat Mahaisub, Nissara Phasee, Wannisa Keawbankrud and Patsorn Intasan
ข้อมูลวารสาร ( Proceeding Infomation )
ข้อมูลการประชุม
ชื่อการประชุม
Pure and Applied Chemistry International Conference 2023 (PACCON 2023)
หน่วยงาน / องค์กรที่จัดประชุม
Chemical Society of Thailand and Mae Fah Luang University
สถานที่จัดการประชุม
Mae Fah Luang University
จังหวัด / รัฐ
Chiang Rai, Thailand
ช่วงวันจัดงาน
ตั้งแต่วันที่ Jan 20, 2566 ถึงวันที่ Jan 22, 2566
วันที่อัพเดตข้อมูลล่าสุด
2023-05-23 05:14:56